Varmepumper

Biokedler

Gaskedler

Større anlæg

Lagertanke og beholdere

Radiatorer

Elkedler

Sol

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Den bedste måde at forklare hvordan en varmepumpe fungerer, er ved at sammenligne det med et køleskab. Hvor der i et køleskab føres varm energi fra køleskabet og ud, fungerer det stik modsat i en varmepumpe, hvor varm energi føres udefra og ind i din bolig. Ved hjælp af et lukket kredsløb med kølemiddel og kompressor, bliver varmen i luften omsat til en temperatur passende til din ønskede rumtemperatur i din bolig.

En varmepumpe består af 4 dele

  • En fordamper der optager varmen i luften
  • En kondensator der afgiver varmen
  • En kompressor til at justere varmen
  • En ventil til regulering af kølemiddel

Sådan skabes der varme

Varmepumpen skal tilsluttes en form for energi for at fungere, hvor den mest normale energikilde forvarmepumper er via tilslutning til el. 

At varmepumpen skal tilsluttes el, betyder bestemt ikke at der ikke er penge at spare på en varmepumpe, for pumpen tilbageleverer typisk en varmeenergi på 3-5 gange den benyttede el-energi.

Varmepumpen fungerer ved at fordamperen optager energi fra enten jorden, udsugningsluften eller luften udenfor, alt afhængig af hvilken form for varmepumpe der er tale om. Denne energi påvirker kølemidlet til at koge og afgive damp.

Denne damp får presset i kompressoren til at hæve hvorved temperaturen stiger.

Kølemidlet afgiver sin varme til kondensatoren og genfinder sin form som afkølet væske. Denne væske passerer ventilen tilbage til fordamperen og processen kan starte på ny.

Vælg den rigtige varmepumpe

Vi er et hold af eksperter inden for varmepumper, der altid står klar med et god råd hvis du har spørgsmål til varmepumper og hvordan du vælger den helt rigtige til dit behov. Du er altid velkomment til at ringe for et uforpligtende tilbud.

Har du brug for rådgivning?

Find forhandler
Gå til Værd at vide
Få gode tilbud og gode råd om din varmeløsning!