Varmepumper

Biokedler

Gaskedler

Større anlæg

Lagertanke og beholdere

Radiatorer

Elkedler

Sol

10 gode råd til at spare på varmeregningen

Med vinterkuldens kølige kommen, og dermed tiden for at tænde for varmen i hjemmet, kommer også bekymringerne for de ekstra varmeregninger. Vi giver dig her 10 gode råd til at holde varmen uden at varmeregningerne løber op.

  1. Tænd for alle radiatorer

Der er penge at spare på varmeregningen ved at sørge for at tænde alle radiatorer i alle rum. Flere radiatorer tændt på lav varme, opvarmer din bolig meget mere effektivt og billigt, end én radiator sat på en høj temperatur. Selvom du kun opholder dig i ét rum, strømmer der alligevel kold luft ind i dette fra andre, hvis der ikke er en konstant varme i hele huset.

  1. Luft hyppigere ud

Sørg for at lufte ud med jævne mellemrum. Dit hjem har godt af at blive luftet ud, så du er sikret et sundt indeklima, men udluftningen behøver ikke tage mere end nogle minutter. Det vigtigste er at du får udskiftet luften i dit hjem, og dette kan sagtens klares med mange korte udluftninger. Udluftes der over længere perioder, når dine vægge og møbler at blive kolde, hvilket kræver en del energi at genopvarme. Sørg derfor for at lufte ud kort, men ofte.

  1. Sommerluk for varmen

I de lunere forårs- og sommermåneder, er det selvfølgelig ikke nødvendigt at have tændt for varmen, men der er alligevel penge at spare på varmeregningen på denne tid af året. Selvom radiatorerne, er slukkede, er de stadig ”tændt”, men kun slukkes helt ved at slukke for sommerventilen på fjernvarmeanlægget. Her er der faktisk helt op til 1000 kr./året at spare på regningen.   

  1. Frigør pladsen foran radiatoren

Sørg for at store møbler som eksempelvis din sofa eller seng står mindst 10-15 cm fra radiator, så varmen ikke bliver fanget. Varmen skal have plads til at cirkulere for bedst at blive fordelt i rummet.

  1. Lad radiatoren stå på lav varme hvis du er væk i en kort periode

Der kan være penge at spare ved at lade radiatorerne stå tændt på lav varme, mens du eksempelvis er afsted på arbejde eller indkøbstur. Slukker du for varmen mens du er afsted, bliver din bolig nedkølet, og det kræver mere energi at varme luft, vægge og møbler op, end det gør at holde en konstant lav varme.

  1. Udskift gamle tætningslister

Tætningslister omkring døre og vinduer bliver slidte med tiden, og det er derfor en god idé at se nærmere på om dine trænger til at blive skiftet. Gamle tætningslister fungerer ikke optimalt når det kommer til at holde kulden ude og varmen inde, og udskiftningen koster ikke en formue.

  1. Læg tæpper på gulv

Ældre gulve kan være svære at holde varme da der kan komme kold luft op mellem fugerne. Derfor kan det være en god ide at lægge tæpper på gulvene, der både holde på varmen og er behagelig at gå på for vinterkolde fødder.

  1. Sluk varmen når du har gæster

Du kan med fordel slukke på varmen når du får gæster. Er der både gang i køkkenet, og flere mennesker samlet i din stue, kommer varmen som regel helt af sig selv, og yderligere varmekilder bliver nærmest overflødige.

  1. Sørg for at lukke alle hasper på vinduer

Er dine vinduer ikke helt lukket til, kan meget af din varme gå tabt. Sørg for at lukke vinduerne helt til ved at lukke samtlige hasper på vinduet. Kan du stadig mærke kulde sive ind ved dine vinduer, er det måske på tide at få skiftet tætningslister.

  1. Skift til jordvarme

Ovenstående råd, giver dig nem vejledning til små ændringer du kan foretage i din hverdag for at spare penge på varmeregningen. En mere radikal og omsiggribende ændring kan være at få skiftet varmekilde. Det er en stor beslutning at tage, men får du installeret jordvarme i din bolig, vil du i fremtiden opleve store og relevante besparelser på dine varmeregninger. Se mere om jordvarme her (link).

 

Har du brug for rådgivning?

Find forhandler
Gå til Værd at vide
Få gode tilbud og gode råd om din varmeløsning!