Varmepumper

Biokedler

Gaskedler

Større anlæg

Lagertanke og beholdere

Radiatorer

Elkedler

Sol

Hvad er en luft til luft-varmepumpe

Der findes 5 overordnede typer varmepumper i Danmark. Luft til luft varmepumpen et billigt og miljøvenligt varmesystem, der fungerer godt i hybridløsninger - bliv klogere på den her.

Billig og energivenlig løsning

Luft til luft-varmepumpen er en af de billigste løsninger på markedet for varmepumper og er ovenikøbet mere klimavenlig end mange andre varmekilder. Dertil kommer at den er ganske simpel at installere. Pumpen kan både benyttes som supplement til andre varmekilder i helårshuset, og som primær varmekilde i eksempelvis mindre etplans- og sommerhuse. Skifter man i sit sommerhus varmekilde fra eksempelvis elvarme til en luft til luft-varmepumpe, vil der i de fleste tilfælde kunne spares helt op til 50 procent af varmeregningen. Luft til luft-varmepumpen fungerer ved at udnytte og konvertere varmen fra udeluften til varme der frigives i din bolig.

Denne type af varmepumpe fungerer optimalt til opvarmning af sommerhuse, som erstatning til eksempelvis elvarme, og fungerer optimalt i store eller sammenhængende rum.

Nem installation

Pumpen er nem og ganske hurtig at installere, og kommer i to dele. Den ene af delene skal monteres inde, mens den anden monteres på ydersiden af boligen. Ved installationen bør du nøje overveje hvor pumpen skal sidde, da de rum der ligger længst væk fra pumpens placering, ikke opvarmes nær så meget som de tættere på. Når pumpen installeres og monteres, bores der hul gennem den valgte mur, hvor rør føres igennem og forbinder de to dele af pumpen, der ikke nødvendigvis behøver at sidde parallelt.

Luft til luft-varmepumpen, fungerer som en billig varmekilde der ikke kræver vandbårne radiatorer. Benyt pumpen til opvarmning af bolig som effektivt supplement til radiatorer og olie- og gasfyr.

Varmepumpe og aircondition i ét

I de kolde vintermåneder fungerer luft til luft-varmepumpen som hurtig og energivenlig varmekilde i dit hus, og dertil kommer at pumpen om sommeren kan bruges som aircondition. Pumpen kan altså både blæse varm og kold luft ud i husets rum, så du kan tilpasse temperaturen i forhold til årstiden. Udover at fungere som både nedkølings- og varmekilde, er luft til luft-varmepumpen, yderst god for dit indeklima da luften cirkuleres i pumpens ventilator.

Fremhævede fordele ved luft til luft-varmepumpen

  • Nem og hurtig installation
  • Klimavenlig løsning
  • Økonomisk fordelagtig
  • Kræver ikke vandbårne radiatorer
  • Effektivt supplement til primære varmekilder
  • Fungerer også som aircondition
  • Forbedrer dit indeklima
  • Støjsvag

Vi står klar med råd og vejledning

Har du brug for sparring, råd og vejledning til at vælge den rigtige pumpe, står vi altid klar med en hjælpende hånd.

Kontakt os på mail eller telefon, så tager vi sammen en uforpligtende snak om den bedste løsning for dig.

 

Har du brug for rådgivning?

Find forhandler
Gå til Værd at vide
Få gode tilbud og gode råd om din varmeløsning!