Varmepumper

Biokedler

Gaskedler

Større anlæg

Lagertanke og beholdere

Radiatorer

Elkedler

Sol

Hvad er kondenserende gaskedler?

2 typer gaskedler

I Danmark har vi et stort og veludviklet gasnet, der fortsat bliver suppleret af naturgas fra vores felter i Nordsøen. Gassen synes ikke at slippe op i den nærmeste fremtid, men når det gør, vil biogasanlæg være klar til at overtage distributionen. Der findes to typer af gaskedler/gasfyr på det danske marked, nemlig den ældre model; det almindelige gasfyr og dens afløser; den kondenserende gaskedel. Vi vil her give dig et indblik i funktionerne af den kondenserende gaskedel.

Moderne teknologi med bedre varmeudnyttelse

En regulær gaskedel, eller et gasfyr som det også kaldes, danner varme der består af kuldioxid og vanddamp når naturgassen brænder. Den kondenserende gaskedel adskiller sig fra den ”gamle” gaskedel ved udover at udnytte varmen fra forbrændingen, også genanvender varmen i den damp der opstår i selve fyret. Den kondenserende gaskedel udnytter altså varmen langt bedre end et regulært gasfyr. Udskifter du dit ældre gasfyr til ny kondenserende naturgaskedel kan du forvente en besparelse på din varmeregning på ca. 10 – 30 %.

Miljøvenlig løsning

Naturgas og luft mødes i fyrets afløb hvor der opstår fremdrift og returløb der i gennemstrømningen af et kondensafløb skaber varme i rørene. I den kondenserende gaskedel udnyttes det at gassens brint i forbindelse med luftens ilt skaber en damp der indeholder varmegivende energi – en energi der i andre varmeanlæg ellers bare går tabt gennem skorstenen. Skal du have installeret en kondenserende gaskedel, er det derfor en betingelse at du både har skorsten der kan tåle fugt, og et afløb til kondensvand. Fordi gassen og den producerede varme bliver udnyttet langt bedre ved kondenseringsprocessen, er det nye innovative gasfyr en miljørigtig løsning der både er bedre for miljøet og din varmeregning. Den kondenserende gaskedel kan bruges som primær varmekilde i huset, men kan med fordel suppleres af sekundære varmekilder i de helt kolde vintermåneder for ekstra opvarmning af alle rum.

Fremhævede fordele ved en kondenserende gaskedel

  • Bedre udnyttelse af naturgassens energi
  • Store besparelser på varmeregningen
  • Bedre for miljøet
  • Fylder mindre end regulære gasfyr
  • Fremtidsorienteret løsning

 

Din ekspert i gaskedler

Den kondenserende kedel kan sagtens installeres i nye såvel som ældre boliger med den betingelse at returtemperaturen af anlægsvandet kan bringes ned på 57°C. Er du i tvivl om din bolig egner sig til installation af en kondenserende gaskedel er du altid velkommen til at kontakte os. Vi står klar med råd og vejledning og et uforpligtende tilbud.

Har du brug for rådgivning?

Find forhandler
Gå til Værd at vide
Få gode tilbud og gode råd om din varmeløsning!